Nuoria Helmiä Aalloilla

Puhallinorkesteri Aalto
Rita Varonen, kapellimestari
Enne Papinaho, klarinetti
Otto Dromberg, oboe
Alina Papinaho, huilu
Jenni Koskinen, englannintorvi


Kuva (c) Ilpo Soikkeli

Puhallinorkesteri Aalto kapellimestarinaan Rita Varonen soittivat upouusia sovituksia eri maiden musiikista. 9.2.2018 Palokan koulu & 16.2.2018 Äänekosken kaupungintalo


Keskisuomalainen puhallinväki on koonnut joukkonsa konsertoimaan helmikuun pakkasten keskellä Jyväskylässä, Äänekoskella ja Keuruulla. Helmipuhallus on jo yhdeksättä kertaa talkoovoimin järjestetty konserttien sarja, jossa erilaiset puhallincombot soittavat oman konserttinsa. Tapahtuman taustahenkilöt ovat näiden vuosien ajan olleet Tiiu Tuominen ja Sirpa Berg. Tänä vuonna iloiseen ja reippaaseen tiimimme on vielä liittynyt kitaristi-tuottaja-tiedottaja Erik Marttinen.

 TAIKE Keski-Suomen lastenkulttuuriapuraha mahdollisti tänä vuonna nuorille puhallinsoittajille mukavan oppimiskokemuksen puhallinorkesteri Aallon solistina. Helmipuhallustyöryhmä sai apurahan uusien sovituksien tilaamiseen solistille ja sinfoniselle puhallinorkesterille. Kappaleiksi valittiin eri maista olevaa musiikkia, kappaleita, jotka ovat useissa soitinkouluissa ja tietysti vähän muutakin. Jukka Viitasaari ja Juha Lauttamus jakoivat sovitustyön.

Perjantaina 9.2.2018 sai ensiesityksensä jo neljä uutta solistinumeroa: Suutarin emännän kehtolaulu, Dona Dona, Ack Värmeland Du sköna ja Whiskey in the Jar helähtivät Palokan koululla upeasti Rita Varosen kapellimestaroimina. Solisteina soittivat Haapamäeltä kotoisin olevat nuoret taiturit Enne Papinaho, klarinetti ja Alina Papinaho, huilu sekä Jyväskylän joukkueen Otto Dromberg, oboe ja Jenni Koskinen, englannintorvi.

Nuorten opettajina Läntisen Keski-Suomen musiikkiopistossa ovat Tapio Issakainen (huilu) ja Tiiu Tuominen (klarinetti). Röörinpurijat taas ovat Sirpan tallista. Perjantain konsertti uusittiin Ala-Keiteleen musiikkiopiston organisoimana 16.2.2018 klo 19.30 Äänekosken kaupungintalolla. Helmeilyä jatkoivat vielä Palokka Big Band ystävänpäivänä ja Yllätysorkesteri vierailulla sotaveteraanien Veljeskodilla.
Helmipuhallus päättyi perinteiseen Kamarihelmiä-konserttiin kahvila Muistossa. Koko ohjelman näet sivuilta www.helmipuhallus.fi.Teksti: Sirpa Berg, SPOL:n Puhallinorkesteri-lehdessä

Video on kuvattu 9.2.2018 Palokan koululla.
Nuoret solistit:
Enne Papinaho, klarinetti
Otto Dromberg, oboe