Balladeja ja B-A-C-H

Marko Kupari, urut
Ilpo Soikkeli, trumpetti
Sirpa Berg, oboe & englannintorvi

 • Paikka:

  Taulumäen kirkko
  Lohikoskentie 2, 40320 Jyväskylä

 • Aika:

  Sunnuntai 21.1.2018
  Klo 15

 • Lipun hinta:

  15 € normaali
  10 € eläkeläiset
  5 € opiskelijat, varusmiehet, työttömät

  Alle 15-vuotiaat ilmaiseksi
  VARAA LIPPU

Konsertin esittely

Soiva Keski-Suomi konserttisarja avaa kevään 2018 urkumusiikkikonsertilla, joka on toteutettu yhteistyössä Jyväskylän seurakunnan kanssa. Luvassa on soolourkuteoksia Duprelta ja Lizstiltä sekä romanttisia ja lyyrisiä balladeja oboen ja trumpetin kanssa.

Konsertissa kuullaan lisäksi mm. Aaron Coplandin teos Quiet City, joka on kooste hänen säveltämästä teatterimusiikista Irwin Shawn samannimiseen näytelmään. Konsertin kokoavaksi teemaksi voisi ajatella Aaron Coplandin mietteen: ”Sävellän, koska haluan koota pysyvään muotoon perimmäiset tuntoni elämästä, elämisestä…sävellys on jonkinlainen painava julkilausuma: miltä tuntuu elää juuri nyt ja tässä, tänään.” Muusikot Sirpa Berg, Ilpo Soikkeli ja Marko Kupari soittavat, miltä tuntuu elää vuonna 2018 tammikuussa Taulumäen kirkossa. Luvassa on kirpeää, herkkää, voimakasta ja ennen kaikkea elämän makuista musiikkia.

Ohjelma:

Malcolm Bennet: Prelude for Two Trumpets and Organ
(1955-)
Herbert Lindholm: Oboe ballade
(1946-)
Pierre Max Dubois: Chorale
(1930-1995)
Henk Badings: Canzona
(1907-1987)
Franz Liszt: Preludi ja fuuga teemasta B-A-C-H
(1811-1886)
Josef Rheinberger: Rhapsodie
(1839-1901)
Alexandre Guilmant: Cantilène pastorale
(1937-1911)
Marcel Dupré: Preludi ja fuuga op. 7/2
(1886-1971)
Aaron Copland: Quiet City – Hiljainen kaupunki
(1900-1990) englannintorvelle, trumpetille ja uruille

Marko Kupari

Marko Kuparin tie on kulkenut Keski-Pohjanmaan konservatorion, Kaustisen musiikkilukion ja Sibelius- Akatemian kirkkomusiikin koulutusohjelman kautta Jämsän seurakuntaan kanttorin työhön. Useat mestarikurssit kotimaisten ja ulkomaisten urkureiden opissa sekä improvisaation opiskelu ovat täydentäneet Kuparin osaamista. Kupari konsertoi yksin, kamarimuusikkona eri instrumentalistien ja laulajien sekä kuorojen kanssa.

Ilpo Soikkeli

Ilpo Soikkeli on puhallinkapellimestari, trumpetisti, instrumenttipedagogi ja luokanopettaja. Kasvatustieteen maisterin opintojen jälkeen luokanopettajana työskennellyt Soikkeli opiskeli työn ohessa ja musiikkipedagogi AMK tutkinnon ja valmistui vuonna 2016. Soikkeli työskentelee trumpetinsoitonopettajana ja orkesterinjohtajana Jyväskylän ammattiopistossa, Läntisen Keski-Suomen musiikkiopistossa ja Oriveden seudun kansalaisopistossa.

Sirpa Berg

Sirpa Berg on oboisti, joka liikkuu sujuvasti musiikin eri tyylilajista toiseen, klassisesta lattareihin ja nykymusiikista 1600-luvun musiikkiin. Berg soittaa useissa eri yhtyeissä ja on kiinnostunut uusista musiikillisista haasteista, uusista säveltäjistä ja sävellyksistä. Soiva Keski-Suomi -konserttisarja on ennakkoluulottomalla ja monipuolisella ohjelmallaan ilahduttanut kuulijoita ja muusikoita. Berg on konserttisarjan taiteellinen johtaja. Berg sai Keski-Suomen muusikoiden tunnustuspalkinnon vuonna 2016 pitkäjänteisestä ja monipuolisesta urastaan muusikkona ja konserttien järjestäjänä.

Sirpan kotisivut