Syksyn 2022 konsertit

Syksy 2022

pe 2.9.2022 klo 18.00 Hannikaissali
Trio NEO
Kolme säveltäjää: neoklassiko Dmitri Shostakovits, neoromantikko Robin Holloway ja tango nuevon isä Astor Piazzolla. Musiikkia Neuvostoliitosta, Iso-Britannista ja Argentiinasta.
Shostakovits- Holloway-Piazzolla
Trio NEO
Eeva Oksala, viulu
Sirpa Berg, oboe
Tero Tavaila, piano

su 9.10. klo 17.00 Pekka Ervast -temppeli
TEMA-kvartetti 10 vuotta
Leevi Räsänen: the two childhoods
Roope Mäenpää: Jousikvartetto nro 2
Shostakovits: Jousikvartetto nro 4
”Monesti teokseni liittyvät ihmisenä olemiseen, erityisesti ihmismieleen ja tunteisiin. Uskon, että taidemusiikkiyleisölle niihin aiheistoihin on myös helppoa tarttua. Kokiessaan taidetta ihminen rauhoittuu vastaanottamaan jotakin. Siksi taiteilijoilla on ainutlaatuinen mahdollisuus tuoda esiin lähes mitä tahansa ajatuksia ja saada niille kanssa-ajattelijoita.” -Leevi Räsänen, säveltäjä

Lotta Laaksonen, viulu
Emma Kuosmanen, viulu
Marjukka Manner, alttoviulu
Aino Palosaari, sello
TEMA-kvartetti on vuonna 2012 perustettu jousikvartetti, jonka jäsenet tapasivat toisensa Tampereen Musiikkiakatemiassa opintojen parissa. Kvartetin alkutaipaleen tärkeänä suunnannäyttäjänä mainittakoon Uusi Helsinki -kvartetti, jonka ohjauksessa TEMA sai vahvan pohjan määrätietoiseen kvartetti- ja kamarimusiikkityöskentelyyn.
Nykyisin TEMA:n jäsenet toimivat muusikkoina sekä soitonopettajina Tampereella, Jyväskylässä ja Oulussa, toiminnan jatkuessa edelleen vireänä. Perinteisen kvartettikirjallisuuden parissa työskentelyn lisäksi TEMA on tehnyt paljon yhteistyötä muiden instrumentalistien, laulajien sekä nuorten säveltäjien kanssa.
Kvartetti emännöi ja konsertoi vuosina 2016–2018 säännöllisesti Klassisen musiikin klubi -tapahtumissa Tampereen Kehräsaaressa, joista kaudet 2017–2018 Suomen kulttuurirahaston Pirkanmaan rahaston myöntämällä apurahalla. Niin ikään samaisen rahaston apurahan turvin TEMA teki Baltian kiertueen keväällä 2015 esiintyen Viljandissa, Tartossa ja Riiassa. TEMA on konsertoinut useilla festivaaleilla kuten Tamperinging-, Encanto-, UNM-festivaalilla ja Hailuodon Musiikkipäivillä.

pe 28.10. klo 18.00 Hannikaissali
Syksyn tarinoita
Paganini-Bartók-Piazzolla
Eeva Oksalan ja Olli Hirvasen konsertissa kuullaan mm. Niccolò Paganinin Sonata concertata, jossa kitara ja viulu vuorottelevat tasaveroisesti niin solistin kuin säestäjän rooleissa. Béla Bartókin romanialaiset kansantanssit ovat alun perin pianolle sävelletty kuuden lyhyeen kappaleen sarja, jonka Bartók myöhemmin sovitti myös pienelle orkesterille. Sarjan osissa käytetään transilvanialaisia melodioita, joita on alun perin soitettu paimenhuilulla tai viululla. Astor Piazzollan Histoire du tango on kirjaimellisesti tangon historia, joka alkaa bordelleista ja päätyy kahviloiden ja yökerhojen jälkeen ”nykytangoon”, joka tunnustetaan tänä päivänä konserttimusiikiksi siinä missä Bartokin tai Paganinin musiikki.

Ilmari Hannikainen 130 vuotta
9.12.2022 klo 18.00 Hannikaissali
Liput 15/10/5 €
Jenni Lappalainen, piano

Soiva Keski-Suomi

KONSERTTIEN PÄÄSYMAKSUT

15 € perushinta

10 € eläkeläishinta

5 € opiskelijat ja työttömät