Nuoria helmiä Aalloilla

Puhallinorkesteri Aalto
Rita Varonen, kapellimestari
Enne Papinaho, klarinetti
Otto Dromberg, oboe
Alina Papinaho, huilu
Jenni Koskinen, englannintorvi

 • Paikka:

  Palokan koulu
  Koivutie 5, 40270 Palokka

 • Aika:

  Perjantai 9.2.2018
  Klo 19

 • Lipun hinta:

  10 € normaali
  5 € eläkeläiset, opiskelijat, työttömät

  Musiikkiopistoissa opiskelevat ja alle 15-vuotiaat veloituksetta
  VARAA LIPPU

 • Paikka:

  Äänekosken kaupungintalo
  Hallintokatu 4, 44100 Äänekoski

 • Aika:

  Perjantai 16.2.2018
  Klo 19.30

 • Lipun hinta:

  10 € normaali
  5 € eläkeläiset, opiskelijat, työttömät

  AKMO:n opiskelijat ja alle 15-vuotiaat veloituksetta
  VARAA LIPPU

Konsertin esittely

Konsertissa nuoret puhallinsolistit Haapamäeltä ja Jyväskylästä soittavat upouusia sovituksia eri maiden musiikista. Suomalaisen kansanlaulun Suutarin emännän kehtolaulun tulee soittamaan kaksi nuorta: Otto ja Enne oboella ja klarinetilla. Jenni soittaa ruotsalaisen kansanlaulun Ack Värmeland Du skönä Jukka Viitasaaren sovituksena englannintorvella. Irlantilaista kansanmusiikkia konsertissa edustaa Whisky in the Jarr, jonka solistina on huilisti Alina.

Uudet sovitukset on tilattu TAIKE Keski-Suomen myöntämän apurahan turvin Jukka Viitasaarelta ja Juha Lauttamukselta. Kaikki uudet teokset ovat puhallinorkesterille ja solistille, joka voi tulevissa konserteissa olla mikä vaan puhaltajista. 

Dona, dona – klarinettisolisti Enne Papinaho
Suutarin emännän kehtolaulu – solistit Otto Dromberg, oboe ja Enne Papinaho, klarinetti
Whisky in the Jarr – huilusolisti Alina Papinaho
Ask Värmeland Du sköna – englannintorvisolisti Jenni Koskinen

Puhallinorkesteri Aalto aloitti toimintansa syksyllä 2016 nimellä The New Wind Band. Uuden nimen myötä haluttiin tuoda vahvemmin esiin orkesterin kotiseutua Jyväskylää sekä orkesterin tyylikästä, ajatonta ohjelmistoa. Puhallinorkesteri Aallossa soittaa musiikin opiskelijoita ja opettajia, entisiä ammattilaisia sekä pitkällä olevia harrastajia. Soittajien ikäjakauma on laaja – jos ei ihan vauvasta vaariin, niin ainakin 16 vuodesta 70 vuoteen. Motivaation puute ei tunnu vaivaavan, sillä osa orkesterin jäsenistä saapuu harjoituksiin lähes tunnin ajomatkan päästä. Innokas ja kamarimusiikkimainen ote takaavat sen, että tämä kokoonpano suoriutuu monipuolisesta ja vaativasta repertuaarista, oli se sitten klassista musiikkia, haastavaa uutta puhallinorkesterimusiikkia, kirkkomusiikkia tai tanssimusiikkia. Orkesteri tarttuu mielellään uusiin haasteisiin ja keikkatilaisuuksiin. Kapellimestarina toimii Rita Varonen.