Metamusic Chamber Ensemble

Rose Chancler, piano
Daniel Gordon, alttosaksofoni
Marilyn Reynolds, viulu

 • Paikka:

  Nikolainkulman juhlasali
  Asemakatu 6, 40100 Jyväskylä

 • Aika:

  Sunnuntai 18.3.2018
  Klo 17

 • Lipun hinta:

  15 €/5 €
  sis. väliaikatarjoilun
  VARAA LIPPU

Konsertin esittely

Metamusic on alttosaksofonistin, viulistin ja pianistin muodostama trio, joka esittää alkuperäisteoksia epätavallisella instrumentaatiolla. Musiikkityylejä trio edustaa laidasta laitaan. Ohjelmistosta löytyy impressionistista ja kansanmusiikkivaikutteista musiikkia sekä ragtimea ja ohjelmallista musiikkia. Jokaiselle jotakin! Metamusic on perustettu New Yorkin pohjoisosassa Yhdysvalloissa. Tämä konsertti on osa trion ensimmäistä kansainvälistä kiertuetta. Trion jäsenet odottavat innolla, että pääsevät esittämään musiikkiaan Suomessa.

Ohjelma:

Cantilène et Danse (1961)​Marc Eychenne ​
I. Cantilène: Très librement​(b. 1933)
​II. Danse: Très rythmé​

Two Rags and an Interlude (1997) ​Brian Dykstra
​I. Marigolds Rag​(b. 1942)
​II. Interlude​ ​
III. Umgawa Rag ​

— väliaika —

Jephthah (1958)​ Carl Anton Wirth ​

Invocation and Dance​(1912-1986) ​
adaptoitu viululle, alttosaksofonille ja pianolle ​

Come Down Heavy! (1994)​Evan Chambers ​
I. Steel Drivin’ Man -​(b. 1963) ​
II. I Gave My Love a Cherry​ ​
III. Oh, Lovely Appearance of Death – ​IV. Drill Ye Tarriers ​ ​​

Metamusic II (2017) ​Daniel Gordon ​​(b. 1962)

Rose Chancler

Chancler on aktiivinen ja laaja-alainen pianisti, joka kansainvälisten esiintymisten lisäksi on konsertoinut satoja kertoja yli 25:ssä Amerikan osavaltiossa. Rose esiintyy ja äänittää solistina ja säestävänä muusikkona säännöllisesti pitäen kuitenkin samalla yllä opettajan tehtäviään. Hän on toiminut opettajana mm. Alaskan yliopistossa ja Fairbanksissa. Rose esiintyy useissa kokoonpanoissa Metamusicin lisäksi: Ricochet Duossa yhdessä marimbisti Jane Boxallin kanssa ja kontrabasisti Volkan Orhon kokoonpanossa muutama mainitakseni.

Daniel Gordon

Gordonin pääsoitin on saksofoni ja hän toimii musiikin professorina Plattsburghin kaupungissa. Esiintyjänä häntä nähdään säännöllisesti sekä kotimaan, että ulkomaan areenoilla. Kotimaassaan Yhdysvalloissa häntä nähdään enimmäkseen Metamusicissa ja Frontier Saxophone kvartetissa. Ulkomailla Gordon on mm. opettanut ja esiintynyt Teiskossa Suomen Työväenliiton järjestämillä musiikkifestivaaleilla vuodesta 2005 lähtien. Esiintymisten ja opettamisen lisäksi Gordon toimii myös useiden orkestereiden kapellimestarina. Hän on myös julkaissut artikkeleita ja kirjoja, jotka käsittelevät orkesterinjohtamista, saksofonin soittamista ja myös musiikkialan ulkopuolisia teemoja, kuten ruokaa ja matkustamista.

Marilyn Reynolds

Reynolds on viulisti, joka on esiintynyt monissa maineikkaissa kokoonpanoissa. Hän toimi ykkösviulistina Astor String kvartetissa, joka kiersi itä USA:ta ja Ranskaa sekä seitsemän vuoden ajan viulistina All Seasons Chamber Playersissa soittaen satoja esiintymisiä pohjoisen New Jerseyn ja New Yorkin alueella. Reynolds oli myös pitkäaikainen jäsen St. Lukesin orkesterissa, jota johti mm. Leonard Bernstein. Tällä hetkellä Marilyn opettaa viulun ja alttoviulun soittoa ja johtaa jousiorkesteria kaupungin yliopistossa Plattsburghissa ja esiintyy erilaisissa kamarimusiikkikokoonpanoissa.