Euroopan sydämestä

Gocho Prakov, klarinetti
Zuzana Gašparová, viulu
András Szabó, piano

Konsertissa kuullaan mm. Carl Stamitzin, Claude Debussyn ja Darius Milhaudin sävellyksiä.

 • Paikka:

  Nikolainkulman juhlasali
  Asemakatu 6, 40100 Jyväskylä

 • Aika:

  Sunnuntai 24.9.2017
  Klo 17

 • Lipun hinta:

  15 € /5 € (opiskelijat)
  sisältää kahvitarjoilun
  VARAA LIPPU

Gocho Prakov

Gocho Prakov syntyi vuonna 1983 Pazardjikissa Bulgariassa perheeseen, jolla on pitkät perinteet klarinetinsoitossa. Hän teki debyyttinsä 16 vuoden iässä Bulgarian tärkeimmässä konserttisalissa “The Great Bulgarian Hallissa”. Prakov on opiskellut monien merkittävien muusikoiden ja opettajien johdolla eräissä Euroopan tärkeimmistä musiikki-instituuteista: “Konservatorium Richard Wagnerissa” Wienissä, “Accademia Nazionale di Santa Ceciliassa” Roomassa sekä Bulgarian kansallisessa “Prof. Pancho Vladigerov” -musiikkiakatemiassa Sofiassa. Viimeiset neljä vuotta Prakov on työskennellyt Jyväskylä Sinfoniassa klarinetin äänenjohtajana.

Zuzana Gašparová

Zuzana Gašparová aloitti viuluopintonsa kuuden vuoden ikäisenä. Hän on opiskellut kotimaassaan Slovakiassa Banská Bystrican konservatoriossa Peter Strenáčik johdolla (1999-2005) ja vuonna 2009 valmistui Banská Bystrican taideakatemiasta – opettajana Bohumil Smejkal. Sen jälkeen hän on jatkanut viuluopintojaan Jyväskylän ammattikorkeakoulussa Dagmar Prochazkan ja Anatoli Melnikovin oppilaana, josta hän valmistui vuonna 2013. Zuzana on ollut mukana monissa kamarimusiikki- ja orkesteriprojekteissa niin Slovakiassa, Suomessa kuin ulkomailla (mm. Nové Trávnickovo kvarteto, Animae quartet, OP-kvartetti, Uusi Jyväskylä Salon Ensemble). Hän on ottanut osaa mm. Jindřich Pazdera, Jela Špitková, Vilmos Szabadi and Ricardo Odriozola mestarikursseille.

András Szabó

Unkarissa syntynyt András Szabó on opiskellut Székesfehérvárin ja Budapestin konservatorioissa sekä myöhemmin Debrecenin ja Jyväskylän ammattikorkeakouluissa. Hän on toiminut säestäjänä ja muusikkona lukuisissa kuoroissa sekä kamarimusiikkiyhtyeissä ja osallistunut useille mestarikursseille niin kotimaassaan kuin ulkomailla. Hän sijoittui 2. sijalle tammikuussa 2012 Oulun Leevi Madetoja-pianokilpailussa. Pianonsoiton lisäksi Szabó on suorittanut ammattitutkinnon urkujen soitossa, sekä voittanut palkintoja useissa kansainvälisissä urkukilpailuissa. Tällä hetkellä hän työskentelee säestäjänä ja urkujensoiton opettajana Jyväskylän Ammattikorkeakoulussa.