Balladeja ja B-A-C-H

Marko Kupari, urut
Ilpo Soikkeli, trumpetti
Sirpa Berg, oboe


Kuvat (c) Ilpo Soikkeli


Balladeja uruilla,trumpetilla ja oboella.
Jyväskylän Taulumäen kirkossa 21.1.2018 & Karstulan kirkossa 11.2.2018

Soiva Keski-Suomi juhlii viidettä vuotta konserteilla, joissa puhallinsoittimet ovat tärkeässä roolissa. Tammikuussa Taulumäen kirkossa kuultiin trumpettia ja oboeta urkujen kanssa. Konserttisarjan yksi idea on ollut erilaiset kokoonpanot perinteisten kamarimusiikkikokoonpanojen rinnalla. Helmikuussa kuultiin uusia sovituksia sinfoniselle puhallinorkesterille ja nuorille puhallinsolisteille. Maaliskuun konsertissa kuullaan saksofonin, viulun ja pianon muodostamaa pianotrioa.

Urkutaiteilija Marko Kupari oli Balladeja ja B-A-C-H -konsertin kivijalka. Urkujen ympärille rakennettu ohjelma sisälsi soolourkukappaleita, alkuun ja loppuun teokset uruille, oboella ja trumpetille sekä molemmille puhaltimille kauniita balladeja urkujen kanssa.

Tunnelma vaihteli herkästä ja romanttisesta mahtipontiseen jylinään. Kokoonpanon hienous on nimenomaan vaihtelussa ja rooleissa. Välillä jokainen on julistavan solistin roolissa, toisena hetkenä pehmeän taustan luojana. Konsertti päättyi Aaron Coplandin Quiet City -teokseen, jonka mietiskelevä ja raukea tunnelma johdatti kuulijat omien mielikuvien maailmaan hiljaisesta kaupungista.